(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Uzené maso, jako lahůdka -MOOC DĚKUJI-Bibinka (Janinka)
Potřebné ingredience
Suroviny: Kus uzeného masa(byla krkovice), 1 cibule, 6 neloupaných stroužků česneku, trošku octa, trošku cukru, 250 ml světlého piva, 10 hřebíčků, lžička Solamylu(nemusí být), voda.
Postup přípravy
Postup:
Uzené maso si opláchneme, napícháme do něho hřebíčky, položíme do pekáčku a navrch posypeme cukrem. Pak si nahrubo nakrájíme cibuli a spolu s neoloupaným česnekem obsypeme maso a zalijeme pivem, jen okolo, ne na maso!! Dáme péct do vyhřáté trouby tak na 160st.,pečeme pomalu a po 40 minutách přelijeme celé maso výpekem, v trošce vody rozmícháme Solamyl a nalijeme pod maso do šťávya cvrnkneme do ní ocet na dochucení, šťáva nám vytvoří takové dobré skoroželé. Kdo ho nechce, Solamyl vynechá. Pak ještě 20 minut dopékáme, vyndáme hřebíčky a krájíme na plátky. Nesolíme!!
Poznámka:
Někde jsem kdysi četla, že uzené s hřebíčkem je moc dobré, tak jsem to vyzkoušela a ostatní jsem dělala podle sebe.
Uzené maso si opláchneme, napícháme do něho hřebíčky, položíme do pekáčku a navrch posypeme cukrem. Pak si nahrubo nakrájíme cibuli a spolu s neoloupaným česnekem obsypeme maso a zalijeme pivem, jen okolo, ne na maso!! Dáme péct do vyhřáté trouby tak na 160st.,pečeme pomalu a po 40 minutách přelijeme celé maso výpekem, v trošce vody rozmícháme Solamyl a nalijeme pod maso do šťávya cvrnkneme do ní ocet na dochucení, šťáva nám vytvoří takové dobré skoroželé. Kdo ho nechce, Solamyl vynechá. Pak ještě 20 minut dopékáme, vyndáme hřebíčky a krájíme na plátky. Nesolíme!!
Poznámka:
Někde jsem kdysi četla, že uzené s hřebíčkem je moc dobré, tak jsem to vyzkoušela a ostatní jsem dělala podle sebe.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé